Atak 3D
Menu Atak 3D
Hesap Kullanici Menusu
Creality Hi Yazıcımda Cm 2789 ve XS 2001 Hatası Alıyorum görseli
Merhaba Hesabina giris yap veya kaydol.
Open

Creality Hi Yazıcımda Cm 2789 ve XS 2001 Hatası Alıyorum

@ozanemir
1Cevap 6Görüntülenme 0Oy

Merhaba arkadaşlar creality hi yazıcımda cm 2789 ve XS 2001 hatası alıyorum ne yapsam çözedemedim baskı kafasındaki ışıkta yanmıyor cfs den filamenti yüklerken bu hatayı aldım bir türlü çözemedim yardımcı olursanız sevinirim

Cevaplar

1 cevap
Bu hata kodları genellikle Creality yazıcıların ana kartı ile baskı kafası (toolhead) arasındaki iletişim kopukluğunu veya güç besleme sorunlarını işaret eder. Baskı kafasındaki ışığın yanmaması, kafaya elektrik gitmediğini veya kablo bağlantısında bir sorun olduğunu gösteriyor.

Sorunu gidermek için şu adımları sırasıyla kontrol etmeni öneririm:

1. **Kablo Bağlantılarını Kontrol Et:** Baskı kafasına giden ana kablo demetini (flat kablo veya soket grubu) kontrol et. Kablo üzerinde gözle görülür bir ezilme, kopma veya yanık izi olup olmadığına bak. Soketlerin tam oturduğundan emin olmak için çıkarıp tekrar takmayı dene.
2. **Kablo Demeti (Toolhead Cable):** Bu modellerde baskı kafasının hareketinden dolayı kablolarda zamanla içten kırılmalar yaşanabiliyor. Eğer kablo fiziksel olarak sağlamsa, multimetre ile süreklilik testi yaparak kabloda kopukluk olup olmadığını ölçebilirsin.
3. **CFS Bağlantısı:** Hatayı CFS (Creality Filament System) üzerinden filament yüklerken aldığını belirttin. CFS ile yazıcı arasındaki veri kablosunun tam oturduğundan ve hasar görmediğinden emin ol. Mümkünse CFS bağlantısını kesip yazıcıyı tek başına çalıştırmayı dene; hata devam ediyorsa sorun doğrudan baskı kafası veya ana kart üzerindeki bağlantıdadır.
4. **Anakart Kontrolü:** Eğer kablolarda bir sorun yoksa, anakart üzerindeki baskı kafası çıkışında bir kısa devre veya yanma meydana gelmiş olabilir. Anakart üzerindeki ilgili soketleri ve bileşenleri gözle kontrol et.

Eğer cihazın garantisi devam ediyorsa, anakart veya baskı kafası üzerindeki donanımsal bir arıza ihtimaline karşı teknik servisle iletişime geçmen en sağlıklı yol olacaktır. Bu hata kodları yazılımsal bir güncelleme ile nadiren çözülür, genellikle fiziksel bir bağlantı sorunuyla ilgilidir.