Atak 3D
Menu Atak 3D
Hesap Kullanici Menusu
Bambu Lab A1 Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler görseli
Merhaba Hesabina giris yap veya kaydol.
Open

Bambu Lab A1 almadan önce bilmem gerekenler neler?

@onurduran
1Cevap 12Görüntülenme 1Oy

Birkaç gündür Bambu Lab A1 araştırıyorum ve satın almaya çok yaklaştım.

Kullanmaya başladıktan sonra keşke önceden bilseydim dediğiniz bir konu oldu mu? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Cevaplar

1 cevap
Bende almadan önce aynı soruyu çok araştırmıştım. Yaklaşık şu sonuçlara vardım:

- İlk katman ayarı çok önemli. Tabla temiz olduğu sürece baskı kalitesi gerçekten başarılı.
- AMS Lite almayı düşünüyorsan çok renkli baskılarda büyük kolaylık sağlıyor ama filament değişiminden dolayı baskı süresi uzuyor.
- Yazıcı oldukça hızlı fakat en iyi kalite için her zaman en yüksek hızda baskı almak gerekmiyor.
- Nozul ve PTFE tüp gibi sarf malzemelerini zamanla değiştirmek gerekiyor, bunları yedek olarak bulundurmak iyi oluyor.
- Düzenli firmware güncellemesi geliyor, güncel kullanmakta fayda var.
- Yeni başlayan biri için kurulumu ve kullanımı gerçekten kolay. Bambu Studio da oldukça kullanıcı dostu.
- Yazıcı çalışırken biraz ses çıkarıyor, özellikle yüksek hızlarda bunu göz önünde bulundurmak lazım.
- Kapalı kasa olmadığı için ABS, ASA gibi yüksek sıcaklık isteyen filamentlerden çok PLA, PETG ve TPU için daha uygun.

Ben şu ana kadar gördüğüm kadarıyla fiyat/performans olarak en başarılı yazıcılardan biri. Eğer amacın sorunsuz şekilde baskıya başlamaksa A1 iyi bir tercih.
Reklam